NASA віддасть станцію МКС приватним компаніям

NASA віддасть станцію МКС приватним компаніям

Зараз до станції вже приєднаний один з експериментальних модулів компанії Bigelow Aerospace.

Джерело: Відомості

Незабаром приватні космічні компанії отримають можливість приєднувати власні житлові модулі до Міжнародної космічної станції (МКС). Про це заявив глава NASA Чарльз Болдін, повідомляє Quibbll.

Завдяки новій ініціативі NASA значно більша кількість компаній і вчених зможуть проводити дослідження і роботи в космосі.

В кінцевому рахунку, це допоможе компаніям отримати досвід, необхідний для створення власних космічних станцій.

Відзначимо, що така ініціатива озвучена кілька місяців після того, як NASA попросила приватні компанії розповісти про ідеї можливого використання одного зі стикувальних портів МКС. В отриманих відгуках містилося бажання приєднати до станції комерційні модулі, які могли б принести користь як приватному сектору, так і NASA.

Болден не уточнив, які саме компанії висловили цей інтерес. Але раніше Bigelow Aerospace сама заявляла про таке бажання, вона хотіла б приєднати до МКС модуль B330 в 2020 році. Зараз до станції вже приєднаний один з експериментальних модулів компанії, але він є тимчасовим і призначений для збору даних, необхідних для подальшого розвитку технології.

Незважаючи на те, що спочатку ця ініціатива покликана прискорити космічні інновації в приватному секторі, в майбутньому МКС може бути переведена з державного управління в комерційну сферу. Термін служби станції закінчується в 2024 році, і NASA шукає способи вийти за межі низької навколоземної орбіти і відправити людей на Марс до середини 2030-х років.

Але перш, ніж NASA залишить МКС, агентство хоче передати орбітальну лабораторію в надійні руки приватних компаній. Завдяки цьому дослідження зможуть продовжуватися на низькій навколоземній орбіті.

Loading...