Сонячна енергія до 2025 року стане дешевшою на 60%

Сонячна енергія до 2025 року стане дешевшою на 60%

Відновлювана енергетика є однією з найбільш швидкозростаючих галузей світової економіки.

Джерело: Відомості

До 2025 року витрати на вироблення електроенергії з енергії Сонця скоротяться приблизно на 60 відсотків, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (IRENA) Аднан Амін на панелі, організованій в рамках 23-го Всесвітнього енергетичного конгресу, що проходить у Стамбулі, повідомляє агентство Anadolu.

За словами Аміна, частка відновлюваних джерел енергії, головним чином гідроенергетики, в світовому виробництві електроенергії до кінця 2015 року становила 30 відсотків.

До 2060 року буде досягнуто істотного зростання в сфері використання сонячної енергії, сказав глава агентства.

Амін також констатував суттєве зростання споживання електроенергії з відновлювальних джерел енергії за останні роки.

«З 2009 року використання сонячної енергії виросло в шість разів. В одній тільки Азії обсяги використання сонячної енергії збільшилися на 48 відсотків. Це безпрецедентні показники. Що стосується вироблення електроенергії з енергії вітру, то в минулому році її споживання зросло на 17 відсотків», — розповів глава IRENA.

Говорячи про інвестиції в джерела відновлюваної енергії, Амін повідомив, що в 2015 році вкладення в зазначену сферу склали рекордні 286 мільярдів доларів.

За його словами, відновлювальна енергетика є однією з найбільш швидкозростаючих галузей світової економіки, і в цій сфері зайняті 8,1 мільйона людей.

У Стамбулі зараз проходить 23-й Всесвітній енергетичний конгрес. У роботі конгресу, який проходить під девізом «Охопимо нові горизонти», беруть участь представники 80 країн світу. Конгрес триватиме до 13 жовтня.

Loading...