Студенти Варшавської Політехніки збудували ракету

Студенти Варшавської Політехніки збудували ракету

Ракету TUCAN призначено для запуску невеликих дослідницьких пристроїв та проведення експериментів.

Джерело: Відомості

Наприкінці жовтня на військовому полігоні під містом Торунь студенти Варшавської Політехніки запустять ракету власного виробництва. Вона називається TUCAN. З цієї нагоди також відбудеться випробування двох інших конструкцій Ракетної секції Студентського астронавтського кола. Це будуть ракети Amelia 2 i H1.

Ян Кєрський, координатор проекту TUCAN, сказав, що останні праці над машиною все ще тривають. Більшість її деталей виготовлено у Польщі. Студенти самі збудували двигун за власним проектом. Загалом, у створенні ракети брали участь 15 студентів. Пристрій важить 26 кілограмів і має 2,2 метри висоти. Він полетить на висоту 4 кілометрів. Ідея створення цього транспортного засобу з’явилася у 2013 році, а праці з його будівництва тривали півтора роки.

Тадеуш Ґурніцький з Варшавської Політехніки, координатор ракетної секції, повідомив, що до цього часу студенти запустили вже 8 ракет: чотири Amelia і чотири H1. «Ми маємо найшвидшу ракету в Європі серед створених студентами», - сказав науковець. Йдеться про тип H1. «Висота, якої минулого року ми досягли зі своєю ракетою, дорівнює 6300 метрам, а цьогоріч ми хочемо полетіти на кілометр або два вище», - повідомив Ґурніцький.

Ракету TUCAN призначено для винесення на велику висоту невеликих дослідницьких пристроїв (так звані CanSat) та проведення експериментів. Її запустять 29 жовтня, а за тиждень після цього відбудуться запуски ракет Amelia 2 i H1, інформує Польське радіо.

Loading...