Житель Нідерландів "збудував" у Пекіні гігантський фільтр, який очищає повітря та відходи

Житель Нідерландів "збудував" у Пекіні гігантський фільтр, який очищає повітря та відходи

Конструкція заввишки сім метрів - фактично гігантський фільтр, який очищає повітря, відходи - чорний пил.

Джерело: Відомості

Житель Нідерландів, не інженер, а художник, запропонував дотепне рішення, яке, за його словами, допоможе впоратися зі смогом, який часто застилає небо столиці Китаю. Конструкція заввишки сім метрів - фактично гігантський фільтр, який очищає повітря, відходи - чорний пил. Сам винахідник побував в Пекіні три роки тому. Одного разу, визирнувши у вікно, він побачив, що смог у місті такої інтенсивності, що за ним важко розгледіти небо.

"За формою моя вежа нагадує традиційну китайську храмову архітектуру. І по закладених в неї функціях теж: це своєрідний храм чистого повітря. Повітряні маси очищаються від забруднень, які мають розмір наночастинок. Площа навколо такої вежі очищається на 75%. Тут - справжнє чисте повітря. Такий  другий майданчик в Пекіні знайти складно", - розповідає Даан Руузгаард.

Сам дизайнер каже, що його винахід допоможе розбудити тих, хто поділяє ідеї екологів, але думає, що вони занадто складні для того, щоб втілити їх в життя або що для їх впровадження потрібні великі кошти.

Очищення повітря не тільки безвідходне виробництво, воно до того ж може бути рентабельним. З спресованої пудри, в яку перетворилися забруднюючі повітря частинки, Даан Руузгаард робить прикраси, зокрема, кільця.

"Вид брудного повітря, важкого смогу, який нависає над містом - жахливий і з естетичної точки зору теж. Але коли ми ці нечистоти переробляємо і робимо з них кільця, які багато пар, які бажають поєднати свої долі, дарують один одному в знак любові, я бачу в цьому символ перемоги цивілізації і рішення, яке прогрес запропонував у відповідь на виклик часу ", - робить висновок розробник.

Loading...