Учені розповіли про вплив зорового контакту на стосунки між людьми

Учені розповіли про вплив зорового контакту на стосунки між людьми

Учені з Франції і Фінляндії спільно провели дослідження, яке дозволило їм встановити, як зоровий контакт впливає на взаємини між людьми.

Джерело: Відомості

Фахівці розповіли, що при візуальному контакті встановлюється емоційний зв'язок, який впливає на розвиток подальших взаємин. Як відзначають вчені, навіть найменші діти вміють «зчитувати» емоції дорослих по очах, повідомляє Informing.

При контакті «очі в очі», розповіли фахівці, може змінитися частота серцебиття і дихання. Людина підсвідомо передає своїм поглядом свій емоційний стан. При візуальному контакті люди помічають симпатію або навіть загрозу. Прямий погляд людина оцінює як підвищений інтерес до себе.

Учені відзначають, що найбільш яскраво емоції передаються при прямому погляді. Чужий прямий погляд відразу ж привертає увагу людини. При цьому людина здатна проаналізувати інформацію щодо себе, яка надсилається через цей погляд.

За словами фінських учених, дослідження також показало, що людина здатна сприймати емоцію, передану поглядом, навіть якщо цей погляд відображений на фотографії. 

Loading...