Учені: люди віддають перевагу кривавим новинам, а не позитивним

Учені: люди віддають перевагу кривавим новинам, а не позитивним

Вчені з Канади встановили, чому люди віддають перевагу кривавим новинам, а не позитивним або нейтральним.

Джерело: Відомості

Як повідомляє агентство «Азертадж», для цього вчені провели дослідження добровольців за допомогою комп'ютерних технологій. Людині пропонували відкрити будь-який новинний сайт на свій розсуд і переглянути список доступних повідомлень. У цей момент за рухом зіниць добровольців стежив спеціальний пристрій. Після цього людям пропонували вибрати новину, яку вони хочуть відкрити і прочитати.

У більшості випадків добровольці вибирали негативні, криваві та страшні новини. Їхній вибір підтверджувала і комп’ютерна програма, яка стежила на рухом очей людей. Після цього в добровольців запитали, чому, на їхню думку, відбувається саме так. Усі вони відповіли, що конкретно сказати не можуть, але їх тягнуло саме до таких повідомлень.

Після експерименту вчені відзначили, що їм відома причина такої поведінки. Вона закладена в інстинктах людей. Людина прагне в першу чергу отримати максимальну інформацію щодо небезпек, які можуть підстерігати в житті. І тільки після цього люди схильні переміщати свою увагу на позитивні новини.

Loading...