NASA не збирається переносити запуски до МКС через вибух ракети Falcon 9

NASA не збирається переносити запуски до МКС через вибух ракети Falcon 9

Уже в травні 2017 року відбудеться перший політ корабля SpaceX Crew Dragon

Джерело: Відомості

NASA не збирається міняти дати запусків нових пілотованих кораблів до Міжнародної космічної станції через вибух ракети Falcon 9. Про це повідомив представник Центру Кеннеді NASA Табата Томпсон.

Уже в травні 2017 року відбудеться перший політ корабля SpaceX Crew Dragon. Через кілька місяців він злетить в космос під керуванням пілотів.

"Перший безпілотний політ корабля Boeing's CST-100 Starliner намічений на грудень 2017 року, а політ з екіпажем - на лютий 2018 року. Дати подальших польотів нових кораблів поки не визначені", - заявила Томпсон.

Відзначається, що розслідування причин вибуху ракети Falcon 9 не впливає на роботи компанії Space X, а це значить, що в NASA продовжують вірити в проекти Ілона Маска.

 Нагадаємо, 1 вересня на мисі Канаверал в американському штаті Флорида на стартовому майданчику вибухнула ракета-носій Falcon 9. Ракета повинна була вивести на орбіту ізраїльський супутник Amos-6 компанії Facebook, який би забезпечив високошвидкісним широкосмуговим інтернетом жителів регіонів, які перебувають поза зоною покриття існуючих телекомунікаційних мереж.

Глава компанії SpaceX Ілон Маск пояснив в Twitter, що вибух на стартовому майданчику стався під час заливки палива через неполадки на верхньому щаблі близько ємності з киснем.

Loading...