Ілон Маск попросив користувачів Мережі допомогти з розслідуванням вибуху ракети Falcon 9

Ілон Маск попросив користувачів Мережі допомогти з розслідуванням вибуху ракети Falcon 9

В очільника Tesla Motors Ілона Маска виникли складнощі з розслідування вибуху ракети-носія Falcon 9 1 вересня.

Джерело: Відомості

Falcon 9 мала стартувати 3 вересня, але вибухнула під час заправки двома днями раніше. На її борту був ізраїльський телекомунікаційний супутник вартістю близько 200 мільйонів доларів, повідомляє TJournal.

9 вересня Маск повідомив читачам свого «Твіттера», що точну причину вибуху Falcon 9 досі не вдалося встановити. За його словами, займання почалося через невідоме поки джерело тепла.

«Все ще працюю над розслідуванням причин появи вогненної кулі біля Falcon. З'ясовується, що це найскладніший і заплутаний інцидент, який у нас був за останні 14 років».

Важливе зауваження: [вибух] стався під час рутинної операції заправки. Двигуни не були включені і, відповідно, не було ніякого очевидного джерела нагрівання», — зазначив Маск.

Маск попросив користувачів «Твіттера» надсилати йому свої зйомки події. Найбільше главу SpaceX цікавить «більш тихий вибух», який стався за кілька секунд до того, як ракету охопило полум’я.

У компанії не виключають навіть те, що щось ззовні могло завдати удару по Фалкон 9. Але версію з атакою інопланетян Маск відкинув.

Loading...