Польські студенти спрограмували пристрій, який захистить водіїв від засипання за кермом

Винахід студентів запобігатиме автокатастрофам

Джерело: Відомості

Троє студентів з Нового Сонча опрацьовують систему Total Car Rescue, яка мала б захистити водіїв від засипання за кермом.

Молоді люди працюють над прототипом пристрою, який можна встановити у автомобілі, наприклад на приборній панелі. Під час їзди пристрій відслідковуватиме низку параметрів, зокрема атмосферний тиск, температуру оточення, частоту кліпання водієм очима або його рухів. На основі цього визначається вірогідність виникнення у водія сонливості, - повідомляє один з авторів проекту Войцєх Жджарскі.

«Ми розраховуємо на те, що наш проект матиме шанси на втілення в життя у майбутньому, бо технології існують для того, аби допомагати людям. Ми сподіваємося, що завдяки такому рішенню було б менше автомобільних аварій», - додає співавтор розробки Аркадіуш Щепанек.

Ідея молодих мешканців Нового Сонча зайняла друге місце у загальнопольському конкурсі «Молодий винахідник». Нагородою є можливість демонстрації винаходу на міжнародному ярмарку інновацій у Брюсселі, який відбудеться у листопаді. Проте, частину грошей на свою поїздку вони мають зібрати самостійно. 

Loading...