У Данії відкопали унікальний бронзовий меч віком 3 тисячі років

У Данії відкопали унікальний бронзовий меч віком 3 тисячі років

31 серпня Данії був виявлений старовинний артефакт — меч, виготовлений більше 3 тисяч років тому.

Джерело: Відомості

Фахівці вже провели попередній огляд клинка і прийшли до висновку, що викували його приблизно три тисячі років тому в період Бронзового віку. Розкопки проводили археологи-аматори недалеко від міста Свеболл. Ернст Крістіансен і Лис Тхеркілдсен, скориставшись металошукачем, знайшли меч на глибині 30 сантиметрів, повідомляє видання «Нескучные новости».

Довжина меча становить 82 сантиметри. Незважаючи на те, що він довгий час пролежав у землі, зберігся він чудово. На рукоятці можна побачити гравіювання, а саме лезо зброї вельми гостре. На знахідку археологів відреагував інспектор музею Вестеланда Арне Хедегаарда.

У розмові з журналістами, він зазначив, що знахідка виглядає напрочуд добре. На поверхні спостерігається безліч дрібних деталей. Крім того, незважаючи на те, що меч довгий час пролежав у землі, він надзвичайно гострий.

Вже 7 вересня меч буде представлений публіці, потім його внесуть до спеціального музейного каталогу. Фахівці нагадують, що четвертому нордичному Бронзовому віку відповідає період 1100-900 років до нашої ери. Саме тоді була виготовлена ця зброя, яка, мабуть, належала якомусь древньому вождю або королю.

Loading...