Американський космічний зонд вийшов на орбіту Юпітера

Американський космічний зонд вийшов на орбіту Юпітера

Зонд «Юнона» вийшов на орбіту Юпітера, п’ятої планети сонячної системи.

Джерело: Відомості

На подолання 3 мільярдів кілометрів у зонда пішло 5 років. Мета наукової експедиції NASA —  вивчити структуру планети і отримати додаткову інформацію про формування самої Сонячної системи, повідомляє агентство RFI.

Зонд «Юнона» зафіксувався на орбіті Юпітера вранці у вівторок, 5 липня, близько 4 години за всесвітнім часом. Після закінчення маневру апарат направив до Центру управління польоту NASA в Пасадені звуковий сигнал. Але він по дійшов ЦУПа в Каліфорнії тільки через 48 хвилин, оскільки Юпітер знаходиться на відстані 869 мільйонів кілометрів від Землі.

Космічний апарат виходить на полярну орбіту Юпітера вперше. Місія «Юнона» розрахована на 20 місяців. Зонд повинен, як би, заглянути під щільну завісу хмар Юпітера, найбільшої планети сонячної системи (її діаметр в 11 разів більше діаметру Землі).

Апаратура орбітери дозволить вивчити склад атмосфери Юпітера, магнітосферу, природу інтенсивних полярних спалохів і так званої Великої червоної плями. Вчені мають намір також з’ясувати, чи є в Юпітера ядро. Перші знімки планети НАСА сподівається отримати до 27 серпня, під час тесту наукової апаратури. Міжпланетний апарат, вагою в 3,6 т, працює на сонячній енергії.

Loading...