Google впроваджує тест швидкості інтернет-з’єднання прямо в пошуковому сервісі

Google впроваджує тест швидкості інтернет-з’єднання  прямо в пошуковому сервісі

Невдовзі перевірити швидкість інтернет-з’єднання можна буде прямо на сторінці пошуку Google.

Джерело: Відомості

Google займається впровадженням такої функціональної можливості в свій пошуковий сервіс. У результаті, після введення в поле пошуку фрази «тест швидкості Інтернету» («check internet speed») користувач зможе отримати і готовий результат без необхідності переходити на інші сайти, повідомляє Quibbll.

Користувач Піт Мейерс розмістив в сервісі мікроблогів Twitter повідомлення про те, що Google проводить тестування власного сервісу визначення інтернет-швидкості. Також він додав скріншот сторінки з розділу підтримки Google, де коротко описується принцип роботи нового сервісу.

Відзначається, що тестування швидкості Інтернету займає менше 30 секунд і зажадає передачі близько 40 МБ даних, але при високій швидкості з'єднання обсяг переданих даних може бути вищим. Тест заснований на методиці організації Measurement Lab, яка з 2009 року займається вивченням глобальної продуктивності мережі. У Measurement Lab задіяні дослідники, професіонали індустрії та два співробітники Google.

Поки що тест швидкості інетрнет-доступу в пошуку Google працює лише в тестовому режимі і недоступний для більшості користувачів. Про терміни повноцінного впровадження цієї функції не повідомляється.

Loading...