У продажі з’явився літак за ціною автомобіля

У продажі з’явився літак за ціною автомобіля

Стартували продажі першого електролітака e-Go.

Джерело: Відомості

Ціна е-Go становить всього 70 700 доларів. Це робить особистий електричний літак порівнянним за вартістю з новим автомобілем преміум-класу. Електро-літак е-Go сконструйований з вуглецевого волокна, оснащений ротором Ванкеля і має складні крила, що дозволяє «припаркувати» його навіть на звичайній стоянці або біля супермаркету, повідомляє TopGeek.

На жаль, через законодавчі особливості України, такий літак не вдасться використовувати в місті, спостерігаючи за заторами з висоти пташиного польоту. Але ніхто не може заборонити польоти на «нейтральній» території над полями. Адже, по суті, е-Go можна класифікувати як моторизований дельтаплан в стилі літака, оснащеним навігаційними приладами і системами контролю польоту.

Потужність електролітака становить 30 кінських сил, але це не означає, що персональний літальний апарат живиться суто електричною енергією. Справа в тому, що е-Go поєднує паливний і електричний мотори, тому він все ж споживає паливо. Але небагато — всього 3,5 літра на годину при польоті зі швидкістю 160-170 км/год.

Вага літака е-Go становить 137 кг.

Варто зазначити, що е-Go здатний взяти на борт лише одну людину (зростом не вище 1,93 м і вагою не більше 110 кг, плюс багаж до 15 кг). Для зльоту літачку потрібна дистанція в триста метрів, тому при бажанні можна піднятися в небо навіть з покинутої ділянки дороги або з поля. Максимальна висота польоту — 3 кілометри.

Loading...