Марк Цукерберг: Ми будемо підключені до «Матриці» протягом найближчих 50 років

Марк Цукерберг: Ми будемо підключені до «Матриці» протягом найближчих 50 років
Кадр з фільму «Матриця»

Засновник Facebook стверджує, що комп’ютери незабаром зможуть читати наші думки і транслювати наші думки прямо в соцмережі.

Джерело: Відомості

Ми витратили останнє десятиліття вручаючи Марку Цукербергу наші заповітні спогади, улюблені фотографії та інтимні подробиці нашого повсякденного життя, зазначає The Sun.

Але цього недостатньо для «титана соціальних медіа»: він хоче проникнути всередину вашого мозку і отримати доступ безпосередньо до думок.

Нещодавно Цукерберг натякнув, що соціальні мережі майбутнього будуть отримувати інформацію за допомогою телепатії, дозволяючи звичайним людям транслювати мозкові хвилі й емоції безпосередньо в Інтернет.

Багато з нас можуть подумати, що немає нічого страшного за світ, в якому ми всі підключені до «Матриці». Але мільярдер зробив свої гроші, переконавши величезну кількість людей забути про конфіденційність і почати ділитися кожним крихітним аспект свого життя з друзями, незнайомими людьми і рекламодавцями на Facebook.

«Я думаю, Ви захочете отримати можливість захопити свої думки чи почуття в такій ідеальній та досконалій формі, якими вони постають у Вашій голові, і поділитися цим  зі світом», — сказав він під час обговорення прогнозів майбутнього з Washington Post.

Цукерберг запевнив, що «божевільні» наукові дослідження вже ведуться, тому ця його мрія може стати реальністю.

Мільярдер повідав, що урядові дослідники вже знайшли спосіб, як «вирізати» спогади про проходження лабіринту з голови в одного щура, а потім імплантувати їх у голову іншого гризуна:

«Тоді миша, яка ніколи не бувала в лабіринті, змогла його пройти.  Це просто прямо як у фільмі «Матриця», чи не так?»

Цукерберг також обговорив експеримент в Університеті Берклі, в якому дослідники змогли передбачити, про що думає піддослідний, шляхом проведення МРТ.

Тих, для кого все це звучить доволі моторошно, можливо втішить той факт, що Цукерберг принаймні думав про наслідки технології, яка дозволяє читати розум людей, як книгу.

«Є всі ці етичні питання і всі ці цікаві питання про те, чи добре ви чините», — зазначив він.

Наразі користувачі соцмереж можуть спати спокійно — Facebook не збирається пробувати читати думки користувачів.

Але Цукерберг думає, що телепатія може стати реальністю протягом найближчих 50 років.

Loading...