Ілон Маск розкрив деталі плану заселення Марса

Ілон Маск розкрив деталі плану  заселення Марса

Глава SpaceX Ілон Маск пообіцяв прокласти «вантажний маршрут» від Землі до Марса.

Джерело: Відомості

Раніше Маск вже заявляв у своєму Twitter, що готовий відправити на Марс модифіковану і безпілотну версію розробленої в SpaceX Dragon капсули вже в 2018 році, якщо все піде за планом. Втім, будь-яких інших деталей польоту підприємець тоді не розкрив, повідомляє RusBase.

Зараз, розмовляючи з виданням The Washington Post, Маск заявив, що багатомісячна подорож на Марс видається «важкою, ризикованою, небезпечною та складною», і частина космонавтів швидше за все загине, але він вірить, що все одно знайдуться люди з духом першовідкривачів, які погодяться на це заради закладення фундаменту з освоєння Червоної планети.

Однак попередньо слід налагодити безпілотні поставки вантажів на Марс, додав Маск. У своєму виступі підприємець порівняв ситуацію з підставою англійських колоній на американському континенті.

«Загалом, те, що ми хочемо зробити, — це прокласти вантажний маршрут до Марса. Це регулярні вантажоперевезення, на які можна покластися — кожні 26 місяців (маються на увазі моменти, коли Марс і Земля будуть найближче один до одного на своїх орбітах. — Ред.). Як поїзд, який залишає станцію [за розкладом] », — сказав підприємець.

За його словами, коли вчені з усього світу побачать, що польоти на Марс набули широкого вжитку, стали відносно недорогими і регулярними, вони зможуть провести безліч важливих досліджень.

Що стосується першої пілотованої місії на Марс, то SpaceX запланувала її на 2025 рік, каже Маск. Нагадаємо, раніше підприємець розповідав про своє бачення колонії на Марсі — мільйон колонізаторів, які дозволять перетворити людство в «мультіпланетарний вид» і знизити ризики вимирання всіх людей в разі будь-якої катастрофи на Землі.

В інтерв’ю The Washington Post Маск підтвердив, що плани SpaceX спираються саме на цю амбітну задачу.

«Я хочу підкреслити, що все це не для того, щоб відправити пару людей на Марс. Ми робимо це заради закладення фундаменту, який дозволить створити автономний місто на Марсі. Мета — поява мультіпланетарного виду і дійсно космічної цивілізації, яка коли-небудь відправиться до зірок», —  додав Маск.

Loading...