У Берліні продемонстрували перший літак, створений за допомогою 3D-принтера

У Берліні продемонстрували перший літак, створений за допомогою 3D-принтера

Міні-літак Thor, представлених у Берліні на авіашоу, за розміром, звісно, поступається величезним лайнерам.

Джерело: Відомості

Однак саме він прикував до себе увагу відвідувачів і професіоналів галузі: Thor — перший у світі літальний апарат, створений за допомогою 3D-принтера, повідомляє EuroMag.

Літак, що не має вікон, важить всього 21 кілограм і має в довжину менше 4 м. Безпілотник схожий на модель великого літака. Однак саме він пропонує заглянути в майбутнє авіації, технологія 3D-друку якої обіцяє заощадити час, паливо та гроші.

На авіашоу в аеропорту Шенефельд «чудо від Airbus» представляв його розробник Детльов Конігорскі. «Це приклад того, що можна зробити за допомогою 3D-принтера. Ми хочемо з'ясувати, чи зможемо ми прискорити процес розробки за допомогою 3D-друку не тільки для окремих частин, а й для всієї системи в цілому», — зазначив він.

Як пише The Local, єдиними деталями апарату Thor, зробленими не на принтері, стали електричні елементи. Airbus і його американський конкурент Boeing вже використовують технологію 3D-друку для створення окремих частин своїх величезних лайнерів. Процес значно економить час і не вимагає ніяких інструментів.

У тому, що майбутнє за 3D-технологіями, впевнені не тільки професіонали галузі, а й пасажири. Як показало опитування, 70% респондентів впевнені, що до 2030 року запчастини для авіалайнерів будуть друкувати безпосередньо в аеропортах, а 51% вважає, що за допомогою 3D-друку будуть створювати цілі літаки.
 

Loading...