У Британії знайшли боргову розписку віком 2000 років

У Британії знайшли боргову розписку віком 2000 років

На місці спорудження нової штаб-квартири фінансової корпорації Bloomberg знайшли боргові розписки.

Джерело: Відомості

Залишаючись похованими під шестиметровим шаром грязі протягом 2000 років, римські дерев’яні дощечки стали найранішими письмовими документами, які знаходили на території Великобританії, повідомляє EuroMag.

Серед понад 400 дощечок, виявлених археологами, є містять найперші згадки про Лондон і перші боргові розписки. Артефакти були виявлені під пабом в Лондонському Сіті в ході робіт над спорудженням нової штаб-квартири фінансової корпорації Bloomberg.

Більшість документів, написаних на дерев’яних дощечках, датуються період між 55 і 85 роком від Різдва Христового. Вони були викинуті римлянами на березі річки Уолбрук. Бруд перешкоджав надходженню повітря, що зберегло дерево від гниття.

Зроблена знахідка проливає світло на торгівлю того періоду, а також на існуючі тоді способи передачі інформації. Найдавніша дощечка, з тих, які можна датувати з точністю, являє собою листування двох лондонських торговців і містить інформацію про борг одного перед іншим.

Як пише британська Daily Mail, виявлені артефакти будуть виставлені для широкої публіки в новій будівлі корпорації Bloomberg з осені наступного року.

Loading...