NASA представило знімки «гігантського павука» на Плутоні (фото)

NASA представило знімки «гігантського павука» на Плутоні (фото)
Плутон / Фото: New Horizons

З’явилися нові знімки Плутона.

Джерело: Відомості

NASA представило широкому загалу черговий знімок поверхні карликової планети Плутон, на якому зображений «гігантський павук», який представляє собою геологічну особливість у вигляді шести тріщин, яка розходяться від однієї центральної точки, повідомляє World Review.

Найдовший розлом, що простягнувся з півночі на південь, досягає близько 580 кілометрів, інші сягають не більше ста кілометрів. На отриманому зображенні фрагмента цієї ділянки поверхні Плутона дно розломів червоного кольору.

Як вважають вчені, розломи й тріщини могли виникнути в результаті масштабного розширення карликової планети, покритої кіркою з водяної криги. Точка з’єднання тріщин є місцем, де речовина з надр Плутона виходила на поверхню.

Представлений американським агентством знімок був зроблений 15 липня 2015 року науковим інструментом MVIC міжпланетного зонда New Horizons з дистанції в 33,9 тисячі кілометрів від поверхні Плутона.

Нагадаємо, що основним завданням зонда New Horizons було вивчення карликової планети Плутон і його супутника Харона, які розташовані в поясі Койпера. Наукове обладнання, яке встановлено на міжпланетному зонді, призначене для збору даних про наявність магнітосфери, атмосфери і будови поверхні, а також взаємодії Плутона з Хароном.

Loading...