Учені: Кішки з радістю з’їли б своїх господарів. Якби могли

Учені: Кішки з радістю з’їли б своїх господарів. Якби могли

Кішки схильні до проявів домінування, імпульсивності і неврозів.

Джерело: Відомості

Домашні кішки найбільше схожі на африканських левів і з радістю б з'їли своїх господарів, пише видання «Вслух.net» з посиланням на дослідження університету Единбурга.

Його автори прийшли до висновку, що кішки, які знаходяться в будинку, схильні до проявів «домінування, імпульсивності і неврозів», що ріднить їх з африканськими левами, які можуть бути вельми кровожерливими. Від смерті їхніх господарів рятує тільки невеликий розмір вихованців, який змушує їх стримувати свої пориви.

У дослідженні для опису котячих була використана так звана «Велика п’ятірка» якостей, за якими зазвичай оцінюють людей: відкритість, свідомість, екстравертність, «приємність» і нервозність.

Опитані виданням любителі кішок розповіли, що їх анітрохи не бентежить потенційна небезпека улюбленців.

«Я думаю, дуже цікаво спостерігати за одомашненою твариною, яка зберегла свої інстинкти. Вона не збирається мене з'їсти, я не думаю, так що це скоріше інтригує. І звичайно, це цікавіше, ніж завести слухняну собаку», — розповідає Зої Шлегер.

Нещодавно завів кішку і Пітер Штерн, який вважає некоректним опис тварин через людські поняття.

«Убив би мене Хантер, якщо був би розміром із лева? Я думаю, що міг би, якби зголоднів. Але це не тому, що він «невротик», а тому що він напів-одомашнена тварина, якій подобається полювання. Можливо, йому б сподобалася ідея отримувати їжу з банок і він би залишив мене в живих», —  вважає він.

Потенційна небезпека домашніх кішок постійно стає предметом обговорення в мережі. У 2012 році одним з бестселерів стала ілюстрована книга під заголовком «Як розпізнати, що ваша кішка збирається вбити вас». 

Loading...