Apple виправила «помилку 53», що перетворювала ваш iPhone в «цеглину»

Apple виправила «помилку 53», що перетворювала ваш iPhone в «цеглину»

На початку лютого деякі користувачі iPhone зіткнулися з серйозною проблемою - при спробі оновлення до iOS 9.2.1 через iTunes смартфони просто відключалися і не підлягали відновленню

Джерело: Відомості

Це відбувалося в тому випадку, якщо в ньому не працював сканер відбитків пальців Touch ID або ж кнопка «Додому» ремонтувалася в неофіційному сервісному центрі. Спочатку горезвісну «помилку 53» пояснили заходами безпеки, але коли Apple пригрозили судом, компанія в терміновому порядку випустила нову збірку операційної системи і вибачилася перед користувачами.

У коментарі виданню TechCrunch виробник iPhone заявив, що тест Touch ID створювався для перевірки роботи біометричного сенсора. Всім, хто здійснив не гарантійний ремонт смартфона компанія пропонує звернутися в офіційну службу підтримки за компенсацією. Тепер відновити ґаджет можна самостійно через iTunes. Якщо вибрати пункт «Оновити», програма спробує перевстановити iOS 9.2.1 із збереженням даних користувача. У разі невдачі iPhone можна буде повернути до життя через стандартну процедуру відновлення прошивки.

Інструкція вже є на сайті Apple, проте поки що тільки англійською мовою. Сканер відбитків, встановлений в неавторизованому сервісному центрі, працювати не буде.

Напередодні виробник також пообіцяв виправити критичну помилку, що дозволяє перетворити в «цеглину» будь-який iPhone на 64-бітному процесорі.

Loading...