В 2017-му смартфони зрівняються в потужності із Xbox One та PS4

В 2017-му смартфони зрівняються в потужності із Xbox One та PS4

Все ближче і ближче той момент, коли мобільні пристрої обженуть сучасні ігрові консолі за якістю графіки

Джерело: Відомості

На конференції Casual Connect Europe директор з розвитку екосистеми компанії ARM Низар Ромдан заявив, що до кінця 2017 графічні прискорювачі компанії, що розробляються спільно з Nvidia, Samsung і Texas Instruments, перевершать по продуктивності GPU в PlayStation 4 і Xbox One, розповідає VentureBeat. 

За словами представника ARM, існуючі мобільні рішення вже мають високу продуктивність, випереджаючи за цим показником PlayStation 3 і Xbox 360. Смартфони і планшети швидко наздоганяють поточне покоління консолей, і в четвертому кварталі наступного року компанія очікує появи мобільного GPU з обчислювальною потужністю в 2 TFLOPS. Для порівняння, відеокарта PlayStation 4 видає до 1.8 TFLOPS. 

Це не означає, що розробники ігор закинуть інші платформи і почнуть випускати AAA-проекти для смартфонів планшетів - подібні пристрої розраховані на іншу аудиторію. Зате з появою продуктивної графіки мобільна віртуальна реальність перейде на якісно новий рівень. У ARM впевнені, що в якийсь момент вона зрівняється з більш просунутими VR-платформами на ПК.

Loading...