Голландські студенти надрукували велосипед з нержавіючої сталі

Голландські студенти надрукували велосипед з нержавіючої сталі

Група студентів з TU Delft в Нідерландах змогли надрукувати на 3D принтері велосипед з нержавіючої сталі, який важить всього 12 кілограм.

Джерело: Відомості

На проектування і друк, за словами молодих людей, у ​​них пішло 3 місяці. Цей проект став першим в світі, який використав в якості матеріалу для друку метал, а так само застосував зварювання в процесі створення.

Незважаючи на те, що 3D друк існує вже більше десятиліття, технологія досі обмежена в деяких процесах, зокрема пов'язаних з виробництвом великогабаритних конструкцій. Використовуваний же студентами метод MX3D, знімає більшість обмежень при роботі з металами.

Велосипед був представлений на науковій виставці організованій інститутом і незважаючи на те, що байк не був закінчений до моменту дебюту, виставковий стенд зібрав багато глядачів. Відвідувачі намагалися зрозуміти, чому металевий велосипед такий легкий, а так же розібратися в тонкощах процесу виробництва.

На думку творців, технологія MX3D може бути використана в облаштуванні серійного виробництва велосипедів, яка не тільки скоротить витрати, але і зведе нанівець можливість виробничого браку.

Loading...