Старший астроном програми SETI розповів, як інопланетяни виглядають насправді

Старший астроном програми SETI розповів, як інопланетяни виглядають насправді

Старший астроном програми SETI, яка відповідає за пошук позаземних цивілізацій, думає, що люди в найближчі десятиліття обов’язково наткнуться на позаземну форму життя.

Джерело: Відомості

Однак Сет Шостак схиляється до думки, що не варто чекати виявлення якоїсь суперрозвинутої цивілізації, як звикли уявляти багато людей. Скоріше за все, першими інопланетянами, яких знайде людина, будуть колонії мікробів або, можливо, команда істот нерозвинених технологічно, повідомляє Informing.

Також Шостак думає, що цілком реально зустріти на одній з планет і не біологічну форму життя, наприклад, колонію роботизованих машин. За його припущеннями, біологічне життя могло загинути або трансформуватися для більш ефективного існування, в результаті чого з'явився штучний інтелект.

Трохи раніше керівник проекту SETI запевняв, що XXI століття буде останнім для представників гомо сапієнс, так як біологи вже ведуть підготовку до процесу конвергентної еволюції, «дизайну» малюків. Астроном говорить про те, що людина зуміє створити «дітей прибульців», які стануть схожі на інопланетян і вберуть в себе всі необхідні якості для життя на інших планетах. Пізніше вони витіснять людство і займуть його місце.

Цей новий вид істот і зможе познайомитися з представниками позаземних цивілізацій.

Також вчений висунув версію, що з огляду на вік Всесвіту, деякі форми життя можуть перевершувати людство на мільярди років. Вони більш «просунуті» і, можливо, є цілісний штучний суперінтелект.

Вчений говорить, що як тільки на Землі буде створений перший штучний інтелект, його розвиток буде відбуватися набагато швидше, ніж у людини. Це допоможе земному розуму досягти нових висот, вважає Шостак.

«Цей процес розгортається настільки швидко, що здається неминучим той факт, що більша частина інтелекту зараз у Всесвіті сконструйована, а не народжена», — зазначив Шостак. Реальні створення з інших планет можуть дуже відрізнятися від людей, каже вчений, і щоб знайти і вступити в контакт зі надрозумними істотами, людство саме спочатку має стати суперрасою. 

Loading...