У європейських країнах дозволять забруднювати повітря спаленим дизельним пальним

У європейських країнах дозволять забруднювати повітря спаленим дизельним пальним

Дизельні автомобілі у Європі зможуть у передбачуваному майбутньому перевищувати ліміти викидів оксидів азоту.

Джерело: Відомості

Спочатку Єврокомісія дійшла висновку, що виробники авто не спроможні досягти чинних нині стандартів, і запропонувала тимчасово дозволити збільшити викиди оксидів азоту.

Але проти такої ініціативи виступили “зелені” євродепутати, які разом з фракцією лібералів хотіли накласти вето на план Брюсселя. Однак дуже незначною більшістю голосів пропозицію про збільшення ліміту викидів було підтримано.

Говорить Бас Ейкхаут, нідерландський євродепутат від “зелених”:

‘‘Голосування мене розчарувало. Зрозуміло, що перемогу здобуло автомобільне лобі. Тобто, ми знали, що потрібно провести нові випробування. Але вони використали цей момент, щоб знизити стандарти. Тож ми проводимо кращі тести, але водночас подвоюємо дозволений рівень викидів. Грубо кажучи, ми дозволяємо машинам ще більше забруднювати довкілля. Це – втрата для демократії, чистого повітря і здоров‘я наших громадян”.

У вересні навколо автоконцерну Volkswagen вибухнув скандал, коли було виявлено, що програмне забезпечення на автомобілях із дизельними двигунами занижує кількість викидів під час перевірок, інформує euronews

Loading...