Французи розробили кросівки, які рахують калорії

Французи розробили кросівки, які рахують калорії

Французька компанія Zhoř Технологія продемонструвала нові кросівки, які можна прилаштувати на нозі за допомогою смартфона.

Джерело: Відомості

​Як повідомляє АЗЕРТАДЖ з посиланням на рамблер.ru, завдяки вбудованому датчику цифрової підошви, взуття буде рахувати кроки й обчислювати силу, з якою на них наступають, а також розраховувати кількість спалених за день калорій. Головною перевагою цих кросівок є здатність зігрівати ноги людини в холодну пору року. Ще однією «фішкою» розумного взуття є відсутність шнурівки, так як вони вміють самі «затягуватися» на нозі за допомогою спеціального механічного приводу по команді зі смартфона (зв'язок по Bluetooth за допомогою мобільного додатку).

Спереду кросівок є невеликі світлодіодні ліхтарики, які дозволять освітлювати дорогу перед собою в темряві. Також ці кросівки постійно стежать за своїм власним станом, і якщо раптом підошва сильно зноситься і перестане поглинати удари від кроків, власник негайно дізнається про це.

Цифрові підошви ще знаходяться на стадії розробки, тому точних даних про їх вартість немає. Zhoř Технологія заявила, що ціна на взуття буде змінюватись в проміжку від 350 до 450 доларів.

Loading...