Apple, Samsung і Microsoft запідозрили у використанні дитячої праці

Apple, Samsung і Microsoft запідозрили у використанні дитячої праці

Компанії Apple, Samsung і Sony не змогли перевірити, чи використовується дитяча праця при видобутку кобальту для їхньої продукції.

Джерело: Відомості

Про це йдеться в опублікованій у вівторок, 19 січня, доповіді правозахисної організації Amnesty International.

Підрозділ китайського виробника мінералів Чжецзян Huayou Кобальт ТОВ (Huayou Кобальт) - компанія Конго Дунфан гірничо - купує кобальт в Конго, де поширене використання дитячої праці. Цей метал у компанії купують такі глобальні корпорації як Apple, Microsoft, Samsung, Sony, Microsoft, Daimler і Volkswagen.

Amnesty International наводить дані про загибель близько 80 осіб в шахтах на півдні Конго з осені 2014 року. Правозахисники розповіли, що під землею працюють тисячі дітей віком від семи років. Їх робочий день може тривати по 12 годин на добу, при цьому вони отримують один або два долари в день. У доповіді Amnesty International наводиться розповідь 14-річного Пола, який працював у шахті 24 години.

Глобальні корпорації повідомили, що роблять все, щоб не допустити використання дитячої праці. Однак деякі з них відзначили, що простежити інформацію про те, як збирався кобальт та інші мінерали, виявляється складно.

Компанії використовують кобальт для виробництва літій-іонних акумуляторів. У Конго добувають не менше 50% світового кобальту. У компанії Чжецзян Huayou Кобальт ТОВ мінерали закуповують більше десяти транснаціональних корпорацій, говорить телеканал Дождь.

Loading...