Німецькі вчені знайшли спосіб, як збільшити рух сперматозоїдів

Німецькі вчені знайшли спосіб, як збільшити рух сперматозоїдів

Вчені створили двигун, який заставить сперматозоїди рухатися швидше

Джерело: Відомості

Група дослідників з Хемницького технічного університету та Лейбниіцького інституту матеріалознавства і фізики твердих тіл знайшла спосіб збільшити рухливість сперматозоїдів за допомогою спеціальних двигунів.

Одна з головних проблем, що викликають чоловіче безпліддя, - низька рухливість сперматозоїдів, так звана астензооспермія. При цьому сперматозоїди через занадто слабкі рухи джгутика практично не можуть рухатися і таким чином нездатні досягти яйцеклітини і запліднити її.

Вчені використовували мініатюрні спіралі, керовані віддалено за допомогою направленого магнітного поля. Спіраль вільно захоплює джгутик сперматозоїда і виконує роль двигуна, штовхаючи його вперед.

Автори дослідження говорять, що сучасні методи штучного запліднення мають ймовірність успішного результату до 30 відсотків. Використання ж спеціальних двигунів для сперматозоїдів значно підвищує шанси на успіх, хоча технологічно такий спосіб значно складніший. Проте вчені сподіваються, що їх метод зможе успішно пройти клінічні випробування і почне використовуватися на практиці, пише hi-news.ru.

Loading...