Microsoft інтегрує свого голосового помічника у пристрої на базі Android

Microsoft інтегрує свого голосового помічника у пристрої на базі Android

З моменту релізу голосовий помічник Cortana з’явився у багатьох операційних системах і сервісах, включаючи Windows 10, iOS, Android і Xbox Live

Джерело: Відомості

Тепер же помічник від Microsoft присутній і в модифікованій прошивці CyanogenMod 12.1, а саме – на деяких пристроях OnePlus One, повідомляє «3Dnews».

Про спільну роботу Cyanogen і Microsoft над додаванням в прошивку можливостей Cortana інформація з’явилася ще у вересні – тоді генеральний директор Cyanogen Кірт Макмастер заявив про бажання замінити Google Now помічником редмондської компанії. Макмастер зазначив потенціал технології розпізнавання мови Cortana, яка допомогла б інтегрувати помічник з різними сторонніми сервісами на зразок Spotify.

Сервіс, вбудований в операційну систему не має проблем з мікрофоном, які виникали у багатьох користувачів самостійного додатка Cortana для Android, а також дає голосовий доступ до деяких функцій операційної системи на зразок роботи з мережею і сенсорами. У самостійного додатка для мобільної ОС від Google таких можливостей немає.

Власники смартфонів OnePlus One вже почали отримувати повідомлення про оновлення під номером 12.1-YOG7DAS2K1 – саме цей білд CyanogenMod включає підтримку Cortana.

Loading...