«Лабораторія Касперського» виявила новий вид інтернет-шахрайства

«Лабораторія Касперського» виявила новий вид інтернет-шахрайства

Зловмисники пропонують необачним користувачам отримати «виграш» на свою банківську карту.

Джерело: Відомості

Фахівці компанії «Лабораторія Касперського», яка займається створення систем захисту від комп’ютерних вірусів,  виявили новий вид шахрайства в мережі Інтернет з використанням логотипів і назв відомих російських банків, повідомляє портал Informing.

При попаданні на сайт (а в шахрайстві були задіяні більше тисячі інтернет-сторінок) користувачеві повідомлялося, що кілька відомих банків запустили акцію для своїх клієнтів і саме він став переможцем і виграв грошовий приз.

Щоб отримати виграні гроші, користувачеві потрібно вказати номер своєї банківської картки та термін її дії, а щоб підтвердити особу власника картки потрібно було ввести тризначний захисний код CVV2, розташований на зворотному боці, і вказати залишок на рахунку.

На всіх етапах введення необхідної інформації шахраї запевняють користувачів, що всі ці дані потрібні виключно для забезпечення безпеки проведення транзакції.

У підсумку замість виграних грошей користувач отримує повідомлення про те, що його карта не придатна для зарахування виграшу, але у нього є можливість ввести дані іншої картки, щоб виграш прийшов на неї.

Експерти «Лабораторії Касперського» відзначають, що така схема шахрайств є дієвою, тим більше, що багато людей до сих пір не знають, що передавати свої банківські дані третім особам не можна. 

Loading...