Словацькі архітектори спорудили екологічно чистий, енергозберігаючий будинок

Словацькі архітектори спорудили екологічно чистий, енергозберігаючий будинок

Споруда нагадує космічну капсулу з усією необхідною інфраструктурою для життя

Джерело: Відомості

Словацька архітектура компанія створила енергозберігаючий будинок - капсулу.  

Гладка, яйцеподібної форми обитель може знаходитись практично в будь-якому місці, і живиться від сонячних панелей, прикріплених до висувної вітрової турбіни.

Це будинок для тих, хто не бажає жити серед багатоповерхівок, а прагне спокійного, розміреного життя на природі. І вартість його $ 121,000 (€ 79,900), що набагато доступніше для багатьох.

Всередині споруди 2,25 метра на 4,5 метра знаходяться спальня, кухня, місце для роботи, їдальня і ванна кімната.

Дощова вода фільтрується для використання у ванній кімнаті, а вигнута поверхня дозволяє отримувати максимальну кількість сонячних променів.

Нещодавно дана архітекторна компанія, що створила будинок Ecocapsule представила міні-квартиру на фестивалі дизайну у Відні.

Даний витвір викликав величезне захоплення у відвідувачів і вже сьогодні архітектори отримали замовлення на 50 еко-квартир, які мають надійти у продаж на початку 2017 року.

"Ми не були готові до такої реакції людей", - сказав Ігор Зачек CNN. - Починали з малого, але тепер повинні переглянути нашу модель."

Маленька ззовні споруда, насправді досить простора всередині. А також зручна у використанні. І звісно, дешевша за той же автофургон, інформує news.com.au.  

 

Loading...