Місяць можуть заселити аватарами

Які будуть управлятися людиною з Землі або з космічного простору

Джерело: Відомості

Для роботи на поверхні Місяця можна використовувати роботів-аватарів, які будуть управлятися людиною з Землі або з космічного простору. Так вважає начальник відділення пілотованих програм інституту Роскосмоса ФГУП ЦНИИМАШ Олег Саприкін, передає РІА Новини.

Відповідно до пропонованої концепції, механічний робот-аватар управляється через екзоскелет зі зворотним кінематичним зв'язком, який повністю повторює людське тіло. Увібравшись в екзоскелет, людина «фактично як би занурюється в тіло цього аватара», пояснив Саприкін на прес-конференції, присвяченій пілотованій космічній експедиції на Марс.

«Використовуючи такого робота, можна, я б навіть сказав не віртуально, а практично реально, подорожувати в сонячній системі. Перш за все, на Місяці це цікаво його використовувати, тому що ... Що таке управління цим роботом на Місяці? Фактично при тих затримках, які зараз є з Місяцем - це близько 4 секунд - це можна використовувати копіюючий режим. У режимі реального часу людина буде працювати з цим роботом», - зазначив учений.

Раніше начальник Центру підготовки космонавтів (ЦПК) імені Гагаріна Юрій Лончаков повідомив, що російського робота-андроїда незабаром планується відправити на МКС, інформує bfm.ru.

Loading...