ЄС пропонує закрити Facebook для осіб молодше 16 років

ЄС пропонує закрити Facebook для осіб молодше 16 років

Євросоюз збирається внести поправки до законодавства щодо захисту даних

Джерело: Відомості

Згідно із змінами у законодавстві підліткам молодше 16 років заборонять користуватися Facebook, Snapchat, Instagram та іншими онлайн-сервісами без дозволу батьків, повідомляє BBC News.

Нові правила говорять, що «обробка особистих даних дитини молодше 16 років припустима тільки за згодою батьків або законного опікуна».

Таким чином підліткам до 16 років буде потрібен дозвіл батьків у випадку, якщо вони захочуть створити обліковий запис в соціальній мережі, завантажити додаток або навіть зробити запит в пошукачі, пояснює The Telegraph.

Питання про зміну правил обговорювалося Комітетом з цивільних прав, юстиції та сімейних справах (LIBE) при парламенті ЄС у вівторок, 15 грудня. Було висунуто пропозицію збільшити з 13 до 16 років вік, з якого громадянам дозволено користуватися інтернет-сервісами, що обробляють персональну інформацію.

Очікується, що комітет внесе документ на розгляд Європарламенту 17 грудня. Якщо законодавці його приймуть, то поправки набудуть чинності через два роки.

Експерти та IT-компанії виступили з критикою пропозиції влади. Кілька експертів із онлайн-безпеки відзначили, що зміна вікового порога обмежить освітні та соціальні можливості молоді з багатьох аспектів і при цьому не забезпечить їм захист в мережі.

Крім того, за їхніми словами, багато підлітків, які відчувають різні соціальні проблеми, знаходять віддушину і допомогу саме в соцмережах.

Також експерти заявили, що багато дітей навіть молодше 13 років користуються Facebook та іншими онлайн-платформами без дозволу батьків, тому збільшення вікового порогу нічого не змінить.

Loading...