Жителі містечка в США відмовились від сонячних батарей

Жителі містечка в США відмовились від сонячних батарей

Вони боялись, що батареї можуть «витягнути» із сонця усю енергію

Джерело: Відомості

Компанія Strata Solar планувала побудувати сонячну ферму в невеликому містечку під назвою Вудленд, що знаходиться у Північній Кароліні. Населення селища – всього 800 людей. Під час зборів міської ради місцевий житель Боббі Манн висловив думку, що сонячні батареї витягнуть із Сонця усю енергію, повідомляє Independent.

Думку підтримала Джейн Манн (вірогідно, родич Боббі). Бувша вчителька вважала, що сонячні батареї заблокують сонячне світло, в результаті чого процес фотосинтезу у рослинах не відбуватиметься, і вони загинуть. За її словами, жінка бачила «мертві рослини» біля сонячних панелей. Ще одним аргументом проти було висловлено те, що на думку Джейн Манн панелі можуть викликати онкологічні хвороби.

Ніхто так і не змін довести членам міської ради, що сонячні панелі не викликають рак. Результатом – «рада» відмовила у будівництві сонячних батарей, проголосувавши 3 до 1.

Містечко надзвичайно цікаве в плані будівництва «сонячних ферм»: тут є електрична підстанція, що дозволить підключитись до американської національної енергосистеми та постачати зайву електрику.

Loading...