Адміністрація «Твіттера» попереджає про небезпеку зламу акаунтів

Адміністрація «Твіттера» попереджає про небезпеку зламу акаунтів

Хакери, яких фінансує неназвана держава, намагаються отримати доступ до особистої інформації користувачів.

Джерело: Відомості

Частина користувачів Twitter отримала листи, в яких йдеться про загрозу хакерських атак, повідомляє lenta.ru з посиланням на «Файненшл Таймс». У листах зазначається, що зловмисників спонсорує якась держава, яким саме — не говориться. У компанії вважають, що хакери, можливо, спробують роздобути номери телефонів, адреси електронної пошти та IP-адреси користувачів.

Хакерам «вдалося завдати шкоди незначній групі» власників Twitter-акаунтів, стверджує видання. По цих випадках компанія веде своє розслідування.

Google і Facebook уже ввели додаткові заходи безпеки для захисту акаунтів від злому, уточнює газета. Наприклад, Facebook зробив це в жовтні.

За результатами внутрішньомережевого опитування користувачів Twitter, приблизно кожен п’ятий з них отримав листи з попередженнями. У компанії Twitter підтвердили відправлення листа, але від подальших коментарів відмовилися.

У 2013 р. Twitter вже розсилав своїм користувачам повідомлення про можливу крадіжку адрес електронної пошти і паролів від їхнього аккаунта. Тоді електронні листи отримали понад 200 тисяч користувачів, нагадує Financial Times.

Власником соціальної мережі є компанія Twitter Inc, головний офіс якої знаходиться в Сан-Франциско. Сервіс мікроблогів Twitter запущений в липні 2006 року. Він дозволяє обмінюватися короткими текстами з лімітованої довжиною повідомлень в 140 знаків.

Число активних користувачів сервісу — 320 мільйонів осіб. Загалом у Twitter зареєстровано понад 500 мільйонів акаунтів.

Loading...