Франція запустила ракетоносій Vega з українським двигуном

Франція запустила ракетоносій Vega з українським двигуном

Ракета-носій Vega з українським двигуном, яка стартувала з космодрому Куру, щo в Французькій Гвіані, в 6.04 за київським часом, вивела на навколоземну орбіту зонд Ліза Pathfinder, призначений для перевірки загальної теорії відносності Альберта Ейнштейна.

Джерело: Відомості

«Запуск ракети-носія Vega з космодрому SLV (Куру) відбувся в 1.04 ранку за місцевим часом у французькій Гвіані. Vega вивела на планову еліптичну орбіту Землі зонд-демонстратор Lisa Pathfinder через 1,45 год після старту», — розповіли в прес-службі французької компанії Arianespace, повідомляє NewsDaily.

Надалі космічний апарат продовжить рух за рахунок свого модуля-двигуна, щоб досягти робочої орбіти в точці Лагранжа (L1), на відстані приблизно в 1500000 км від Землі, де й почне наукові дослідження. «Це велика честь для Arianespace брати участь в космічних дослідженнях Lisa Pathfinder з метою пізнання Всесвіту та законів фізики», — заявив виконавчий директор Arianespace Стефан Ісраель.

За його словами, сьогодні вранці Vega здійснила свій шостий запуск легкого космічного апарату. Він додав, що у виготовленні ракети-носія Vega використаний двигун, який використовують в ракеті-носії «Союз» українського виробництва.

Loading...