Adobe просить користувачів відмовитись від Flash

Adobe просить користувачів відмовитись від Flash

Компанія Adobe нарешті готова відмовитись від однієї із своїх технологій

Джерело: Відомості

У нещодавній заяві на сайті компанії, Adobe заявила, що відмовляється від технології Flash та заохочуватиме розробників використовувати відкриті веб-стандрати, такі як HTML5.

Технологія Flash поступово відмирала протягом останнього року. Значною мірою на це вплинуло відмова від підтримки Flash у смартфонах, а також небезпечні помилки програми. Незважаючи на дні минулої величі, коли Flash використовувався для створення веб-додатків та ігор, сьогодні плагін використовується усе менше і менше. Користувачі скаржаться не помірне використання ресурсів ПК та постійні помилки.

На сьогодні його місце поступово займає HTML5, що використовується для різноманітних завдань у мережі, в тому числі анімації у програмному продукті Adobe - Animate CC (в минулому - Flash Professional CC).

Техноологія Flash більше не розвиватиметься, та Adobe не планує полишити користувачів напризволяще і продовжуватиме надавати оновлення безпеки. Adobe працюватиме разом із Microsoft та Google над повною сумісністю інтернет-переглядачів із Flash та їх безпекою.

Loading...