Оновлення Google Chrome для Android знизить споживання мережі до 70%

Оновлення Google Chrome для Android знизить споживання мережі до 70%

Google презентував оновлення технології Android Chrome Data Saver, що допоможе знизити рівень споживання мережевого трафіку

Джерело: Відомості

Сучасні смартфони усе більше використовуються для перегляду інтернет-ресурсів, тож останнє оновлення свого інтернет-переглядача Google спрямував користувачам із обмеженим мережевим ресурсом, повідомляє CNet. Технологія Android Chrome Data Saver покликана також забезпечити достойну конкуренцію браузеру компанії Opera, що вже давно розвивається з метою знизити рівень споживання мережевого трафіку.

Тому на нещодавній прес-конференції у Каліфорнії Google презентував оновлення технології Android Chrome Data Saver, що знизить споживання мережі до 70%. «Такого ефекту вдалося досягти, зокрема, не завантажуючи зображення при повільному інтернет-з’єднанні» – коментує представник компанії Тай Оппенхеймер. Як тільки переглядач тенет Chrome виявляє повільне підключення, програма завантажує лише текст, що допоможе зменшити навантаження на трафік. Звичайно, користувачі можуть примусово завантажити усі або лише обрані зображення.

Оновлення спрямоване в першу чергу на користувачів, що знаходяться на території Індії та Індонезії, адже ці країни належать до числа тих, інфраструктура мережевих комунікацій яких вже значно застаріла. До березня 2016 планується також ввести технологію Chrome Data Saver у комп’ютерній версії Google Chrome.

Loading...