NASA разом із Microsoft планує відправити голографічні окуляри HoloLens до космосу

NASA разом із Microsoft планує відправити голографічні окуляри HoloLens до космосу
Інженери NASA та Microsoft вже провели тестування голографічного пристрою HoloLens / Фото: NASA

NASA та Microsoft об’єднались навколо голографічного пристрою HoloLens. Їх мета - доставити його на Міжнародну Космічну Станцію.

Джерело: Відомості

NASA та Microsoft об’єднались навколо голографічного пристрою HoloLens. Їх мета — доставити його на Міжнародну Космічну Станцію.

Експеримент покликаний допомогти астронавтам виконувати їх завдання швидше та ефективніше, повідомляє ресурс mashable.com. Персонал МКС використовуватиме голографічні окуляри HoloLens двома способами: Віддалений Експертний Режим та Процедурний Режим. NASA стверджує, що Віддалений Експертний Режим надасть змогу астронавтам спілкуватися із наземними операторами. Завдяки HoloLens останні матимуть змогу бачити те ж, що й космонавт, і, таким чином, скерувати його у складних ситуаціях. Процедурний режим, в свою чергу призначений для спрощення виконання самостійних завдань, через створення ефекту доповненої реальності.

«HoloLens та інші пристрої віртуальної реальності є передовими технологіями, які могли б стимулювати майбутні дослідження, та забезпечити нові наукові можливості Міжнародної Космічної Станції», — розповідає Сем Саймемі, керівник програми МКС у Вашингтонському штабі NASA.

Це вже не перший випадок співробітництва NASA та Microsoft. Віднедавна вони також задіяні у проекті, що дозволить бачити симуляцію поверхні планети Марс.

Інженери NASA та Microsoft вже провели тестування голографічного пристрою HoloLens в умовах низької гравітації на базі тренування астронавтів. Після випробування була проведена перша спроба доставити HoloLens у космос силами компанії SpaceX. Ракета Falcon 9, що несла на борту два пристрої упала через хвилину після запуску ще у червні 2015. NASA заявили, що другий запуск назначено на грудень, тож МКС очікує побачити перші пристрої уже під кінець поточного року.

Loading...