Porsche презентувала спортивний електромобіль Mission E

Porsche презентувала спортивний електромобіль Mission E

На одному заряді літій-іонних батарей володар Mission E зможе проїхати 500 км.

Джерело: Відомості

На автомобільній виставці у Франкфурті відбувся дебют чотиримісного спортивного електромобіля Porsche Mission E. 

Німецький автовиробник Porsche вирішив нічим не поступатися своїм прямим конкурентам з Mercedes-Benz і з успіхом презентував учора шоу-кар Concept IAA. Спеціально для цього компанія зі Штутгарта привезла на виставку свій перший чотиримісний електричний Porsche, що отримав назву Mission E.

Mission E обладнали повнокерованим шасі, повним приводом з системою векторизації тяги та парою електромоторів загальною потужністю більше 600 к. с. Як відзначають у Porsche, до швидкості 100 км/год авто може розігнатися за 3,5 секунди, максимальна ж його швидкість становить 250 км/ч.

На одному заряді літій-іонних батарей володар Mission E зможе проїхати 500 км. Більше того, щоб «заправити» на 80% батарею, яка розрядилася, і отримати ще 400 додаткових кілометрів, водієві знадобиться 15 хвилин. Здійснюється це за рахунок інноваційної системи зарядки під напругою 800 В. Porsche стала першою компанією, яка впровадила цю систему в свої авто.

Екстер'єр та інтер'єр Mission E виконані в традиційному стилі Porsche: вистачить одного погляду, щоб здалеку визначити, якої марки автомобіль наближається.

Про те, чи надійде коли-небудь Mission E в серійне виробництво, поки невідомо. Проте вже зараз можна говорити про серйозний намір німецької компанії інтенсивно розвивати лінійку електромобілів, пише naked-science.ru.

Loading...