Роман Бондарук: Місцевим політикам варто визначитися, за кого вони — за себе чи людей

Роман Бондарук: Місцевим політикам варто визначитися, за кого вони — за себе чи людей

На останній сесії Луцької міської ради обранці громади не підтримали ініціативу керівника депутатської групи «Патріоти Волині» Романа Бондарука.

Джерело: Відомості

На останній сесії Луцької міської ради обранці громади не підтримали ініціативу керівника депутатської групи «Патріоти Волині» Романа Бондарука. Він запропонував звернутися до керівників фракцій у Верховній Раді України про необхідність підтримати законопроект №2215, який врятує Луцьке підприємство електротранспорту від знищення.

Історія цього питання розпочалася кілька місяців тому, коли депутати Луцької міської ради звернулися до народних депутатів України від Волині з проханням витягти КП «Луцьке підприємство електротранспорту» з боргової ями, куди воно потрапило через хронічне недофінансування з боку держави та мільйонні штрафи, нараховані підприємству Пенсійним фондом.

Така ситуація склалася не вчора — це головний біль місцевої влади кілька років поспіль. Постійних звернень у Кабміні так і не почули, і лише волинські народні депутати Степан Івахів, Ігор Єремеєв і Сергій Мартиняк відгукнулися на прохання Луцької міської ради, розробили та зареєстрували в Раді законопроект №2215 «Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо підтримки підприємств комунальної форми власності, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян».

«Народні депутати від Волині Степан Івахів, Ігор Єремеєв і Сергій Мартиняк є позафракційними депутатами, — коментує депутат Луцької міської ради Роман Бондарук, — тому їм потрібно переконати представників п’яти фракцій у Верховній Раді підтримати їхній законопроект. Задля того, щоби надати волинським нардепам додаткових аргументів у їхніх переговорах із різними фракціями, ми, як депутати Луцької міської ради, маємо звернутися до керівників парламентських фракцій із проханням підтримати законопроект №2215. Керівники фракцій у парламенті мають зрозуміти, що, не підтримавши цей законопроект, вони відмовлять не трьом позафракційним депутатам, а всьому Луцьку».

Але сталося не так, як гадалося. На останній сесії Луцької міської ради міський голова Микола Романюк несподівано виступив проти підтримки звернення до голів фракцій у Верховній Раді. Результатом такої позиції мера став провал голосування за звернення до парламенту. За відповідне рішення проголосувало лише 23 депутати, тоді як необхідна кількість голосів — 26.

«Я не розумію позиції Миколи Романюка й окремих депутатів, — дивується Роман Бондарук. — Кілька місяців тому Микола Ярославович і депутати міськради зверталися до нардепів із проханням розробити законопроект і врятувати Луцьке підприємство електротранспорту. А вже сьогодні ці поважні добродії змінюють свою думку та відмовляються голосувати на підтримку. Невже їх більше не обходить доля підприємства, в якому працюють сотні людей? Невже десятки тисяч пенсіонерів і пільговиків мають позбутися можливості користуватися тролейбусами тільки через небажання деяких політиків переступити через власні амбіції? Таким політикам варто скоріше визначатися, за кого вони — за себе чи людей. Я вважаю, що лучанам треба знати своїх «героїв» у обличчя», — переконаний Роман Бондарук.

Перелік депутатів Луцької міської ради, які не голосували за підтримку проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»: Бірюков Анатолій Євгенійович, Бунда Наталія Петрівна, Василевський Артур Улдисович, Гриб Василь Пилипович, Григоренко Сергій Анатолійович, Дементьєва Тетяна Сергіївна, Калахан Андрій Сергійович, Козюра Андрій Григорович, Мишко Юрій Михайлович, Пархом’юк Анатолій Іванович, Пустовіт Григорій Олександрович, Романюк Микола Ярославович, Семенюк Олександр Леонтійович, Сівак Сергій Віталійович, Смоленг Іван Павлович, Ткачук Євгеній Євгенович.

Loading...