Фюле дав задній хід: Говорити про входження України до ЄС передчасно

ЄС тримає двері відчиненими у тому сенсі, що ще можна зробити для наближення країни до Євросоюзу.

Джерело: Відомості

Україна має усі шанси на вступ до ЄС, але сподіватися на те, що це станеться зовсім скоро — передчасно. Таку думку висловив прес-секретар єврокомісара з питань розширення і сусідства Штефана Фюле Пітер Стано вефірі телеканалу БТБ, передає УНН.

«Нині ЄС пропонує Києву тільки підписання Угоди про асоціацію. Воно повинно відбутися цієї п’ятниці у Брюсселі. І ми покладаємо чималі надії. Адже це свідчить про велику прихильність ЄС до України, до її політичної та економічної інтеграції. Крім підписання Угоди, ми також акцентуємо увагу на стабілізації теперішньої ситуації в державі та наближених територіях», — зазначив він.

«І як заявляли в Єврокомісії останнім часом, ця Угода не є кінцевою метою наших відносин. ЄС тримає двері відчиненими у тому сенсі, що ще можна зробити для наближення країни до Євросоюзу», — сказав він.

«Говорити про процедуру входження України до ЄС на даному етапі досить передчасно. Ми повинні сконцентруватися на невідкладних кроках. Саме вони стабілізують ситуацію як політично, так і економічно. Коли Угоду про асоціацію підпишуть, ратифікують, і вона набере чинності, будуть проводити роботу над негайними реформами», — зазначив Стано. 

Loading...