Найпопулярніші напрямки для автобусної подорожі

Найпопулярніші напрямки для автобусної подорожі

Щоб придбати електронний квиток потрібно мінімум зусиль, варто лише зайти на сайт kolobus.com.ua.

Джерело: Відомості

Щоб придбати електронний квиток на автобус потрібно мінімум зусиль, варто лише зайти на сайт kolobus.com.ua. Витративши всього кілька хвилин, ви станете власником омріяного квитка на будь-який автобус. Куди ж найчастіше їздять українці? В рейтингу лідирують країни ближнього зарубіжжя:

  • Польща

Близька до нас за духом і часто обирається для міжнародних подорожей. Туди їдуть з туристичною метою чи дня навчання. Напрямок популярний і у робочих мігрантів. Велика кількість автобусних маршрутів з України сполучає різні міста Польщі, такі як Варшава, Краків, Лодзь, Вроцлав й інші.

  • Угорщина

Також має попит. Зазвичай туристи прямують саме до Будапешта.

  • Словаччина

Популярні маршрути сполучають міста України, такі як Ужгород та Київ, зі столицею Словаччини, Братиславою, а також деякими іншими населеними пунктами.

  • Румунія

Українці люблять подорожувати й Румунією. Автобусні маршрути в більшості випадків сполучають міста України з її столицею, Бухарестом.

  • Чехія

Подорож до Чехії – унікальна можливість ознайомитися з архітектурними об’єктами та поринути в історію. Автобусні маршрути сполучають різні міста України (Київ, Львів, Тернопіль) з Прагою, Брно та іншими містами Чехії.

Ці напрямки часто обираються для туристичних поїздок, робочих задач, відвідування родичів і друзів, для навчання. Вибір конкретного перевізника залежить від різних факторів, таких як ціна квитків, зручність маршруту, наявність потрібних послуг та інші. Найзручніше це зробити, скориставшись спеціальною платформою.

Що подивитися туристу в місті Плзень

Місто невеличке, та дуже затишне. Тут є на що подивитися, наприклад, на пивоварню. Вона одна з найвідоміших у світі та є символом міста. Заснували пивоварню в 1842-му році. Саме тоді й приготували популярний сорт, що став відомий, як плзенське пиво.

Туристи можуть відвідати пивоварню та дізнатися більше про історію пивоваренного мистецтва, побачити процес виробництва пива від початку до кінця, а також спробувати свіже плзенське пиво. Екскурсія зазвичай включає відвідування різних залів пивоварні, музею пива й підземного пивного сховища, де напій витримується в дубових бочках. Також можна зайти до ресторану чи кафе, що на території пивоварні, де пропонується смачна традиційна чеська кухня, яка відмінно смакує з пінистою рідиною. Екскурсії проводяться в різний час і відрізняються вартістю й тривалістю. Бажано перед візитом перевірити їх розклад та забронювати квитки.

Що ще відвідати в Плзені? Зверніть увагу на католицький костьол святого Варфоломія, який є однією з найвидатніших історичних пам'яток міста. Окрім того, це найвищий собор Чехії й чудовий приклад романо-готичної архітектури.

Основна будівля костьолу була збудована у 13-14 століттях. За час свого історичного існування вона пройшла кілька реставрацій і модифікацій. Костьол був побудований у готичному стилі, але має чисельні романські елементи, особливо у фундаменті та нижніх частинах вежі. Вона варта особливої уваги, зважаючи на старовинні розписи й вітражі, як і бароковий орган, який встановили в 17 столітті.

Сьогодні костел святого Варфоломія використовується для богослужінь і відкритий для відвідувачів, які хочуть оглянути його історичну архітектуру та внутрішнє оздоблення. Це одне з тих місць, куди обов’язково слід сходити, якщо ви знаходитесь в Плзені та цікавитеся історією й архітектурою. Яскраві будівлі на вулицях, підземелля, синагога. Туристам затишно і комфортно в цьому місті.

Loading...