Одинадцятилітній японець став рекордсменом з математики

Одинадцятилітній японець став рекордсменом з математики
Фото: japantimes.co.jp

Школяр здав найскладніший тест з математики.

Джерело: Відомості

​В Японії 11-річний школяр здав тест з математики, який зазвичай дають студентам-математикам. Як повідомляє видання The Japan Times, він став наймолодшим учнем, здатним вирішити всі завдання.

Минулий рекорд належав 13-річному школяреві.

Хірото Такахасі (Hiroto Takahashi) живе в Токіо і вчиться в п'ятому класі. Він зацікавився математикою ще в три роки, коли захопився 3D-пазлами.

У п'ять років він почав готуватися до здачі всіх етапів національного тесту з математики. У сім років Такахасі здав тест третього рівня, призначений для учнів 11-го класу, а на наступний рік - тест другого рівня, який дають учням випускного 12-го класу. В обох випадках він виявився наймолодшим учасником тестування, який зміг його пройти.

«Я б хотів стати математиком, висунути нові гіпотези і довести нові теореми», - розповів журналістам хлопчик.

Всього тест під назвою «Сугак кентей» складається з 14 етапів. 14-й рівень призначений для дошкільнят: для його успішного проходження дітям потрібно розрізняти цифри і геометричні фігури. Перший рівень призначений для студентів коледжів і університетів. У ньому студенти повинні продемонструвати розуміння основних математичних алгоритмів і функцій декількох змінних.

Тільки 9,4 відсотка учасників тестування першого рівня в цьому жовтні змогли успішно скласти іспит.

Loading...