Спортсмен-екстремал пройшов по канату над водоспадом Ханле в Канаді

Спортсмен-екстремал пройшов по канату над водоспадом Ханле в Канаді
Лукас Ірмлер на канаті біля водоспаду Вікторія в Зімбабве

Це найвищий у світі вільно падаючий потік води.

Джерело: Відомості

Слеклайн — ходіння по спеціальній стропі, натягнутій між стаціонарними об’єктами. Німець Лукас Ірмлер, професійний слеклайнер, подорожує по земній кулі і виконує неймовірні трюки з 2006 року. Він — автор двох рекордів в Книзі Гіннесса, повідомляє видання «РусАргумент».

Нещодавно Ірмлер зробив черговий неймовірний трюк. Разом з однодумцями він натягнув три масивних стропи над водоспадом і сусідніми вершинами в Британській Колумбії, одній з провінцій Канади. Це найвищий у світі вільно падаючий потік води. Тут Лукас Ірмлер ліг на мотузку, натягнуту на 40 см нижче вершини водоспаду.

Потрапити на водоспад Ханле можна або пішки, або на гідролітаку, оскільки дороги туди немає. Лукас зазначив, що це місце стало для нього новим досвідом у багатьох відношеннях. І він провів цілий тиждень у цьому тихому й далекому від цивілізації місці, насолоджуючись красою природи.

Раніше в цьому році Лукас і Самуель Волер побили більш ранній світовий рекорд щодо найдовшої прогулянки по канату. Їхній шлях становив приголомшливі 270 метрів над прірвою. Вони зробили свою небезпечну прогулянку по стропі і змогли перевищити попередній світовий рекорд на 30 м, пройшовши повз гори Пилатус (Швейцарія) на неймовірних 2000 м над рівнем моря.

Однак погодні умови в той час явно не було прихильні до сміливців, і вся затія виявилася під загрозою зриву. Сильний вітер робив спробу занадто небезпечною, але їм все-таки вдалося перетнути відстань приблизно за 50 хвилин, пробираючись крізь туман і дощ.

Loading...