Фізик пояснила дітям, чому Санта-Клаус не старіє

Фізик пояснила дітям, чому Санта-Клаус не старіє

Річ у тім, що Санта і його олені переміщаються по світу на величезній швидкості.

Джерело: Відомості

Фізик Кеті Шин з Ексетерського університету (Великобританія) заявила про те, що їй вдалося знайти наукове пояснення тому, як Санта-Клаус встигає за одну ніч доставити подарунки 700 млн дітей, повідомляє Informing.

Також Шин зазначила, що вона розібралася в тому, як Санта-Клаусу вдається не застрягти в димоходах і чому його ніхто не бачить.

Річ у тім, що Санта і його олені переміщаються по світу на величезній швидкості. Через цю швидкості вони зменшуються і можуть легко поміститися в комині. Але, як попередила Шин, Санта не повинен зупинятися в трубі ні на секунду, адже він відразу ж виросте до звичайного розміру. Щоб встигнути розвести подарунки дітям по всьому світу, упряжка Санти рухається зі швидкістю в 10 млн км/год. Через таку високу швидкість його ніхто не може роздивитися. Шин зазначила, що, завдяки ефекту Доплера, Санта-Клауса ніхто не чує.

Також Шин порадила всім дітям залишати на столах молоко і печиво. Адже, за її словами, щоб встигнути до всіх дітей Санті і його оленям необхідно дуже багато енергії.

Опублікувати своє дослідження про роботу Санти фізик не має наміру. За її словами, всі розрахунки вона виконала тільки для того, щоб зацікавити дітей наукою.

 

Loading...