У Великобританії дівчина, яка вмирала від раку, попросила заморозити її на майбутнє

У Великобританії дівчина, яка вмирала від раку, попросила заморозити її на майбутнє

Високий суд Лондона дозволив кріогенне замороження тіла 14-річної дівчинки, яка померла від раку.

Джерело: Відомості

Видання Sky News зазначає, що це рішення суду можна вважати історичним, повідомляє Informing.

Дівчинка заявила про те, що хоче, щоб її тіло заморозили незадовго до смерті. Скласти заповіт вона не могла через свій юний вік. 

Її розлучені батьки самостійно не могли прийти до рішення, що ж робити з тілом дочки. Мати дівчинки підтримувала її, тоді як батько виступив категорично проти. Чоловік пояснював свою позицію тим, що процедура кріогенного заморожування є дорогою. До того ж, за його словами, якщо його дочку повернуть до життя через багато років, нікого з її рідних вже не буде в живих.

«Мені всього 14 років і я не хочу вмирати, але я знаю, що це неминуче. У майбутньому, думаю, мене зможуть вилікувати. І кріогенне заморожування дає мені шанс повернутися до життя, нехай це станеться навіть через сотні років», — написала дівчинка в зверненні до суду.

Прочитавши це звернення, суддя Пітер Джексон відвідав вмираючу дитину в лікарні. Це дозволило йому переконатися в тому, що рішення про кріогенне заморожування вона приймала усвідомлено.

Як пояснив суддя, розглядаючи цю справу, він прийшов до висновку, що в цьому випадку мова йде про сімейну суперечку. Тому він прийняв рішення стати на бік дівчинки. Тепер її останки відправлять в США, де вони будуть перебувати в спеціальному сховищі. За цю процедуру рідним доведеться заплатити 50 тис доларів. 

Loading...