38-річний британець почав благодійний заплив через Атлантичний океан

38-річний британець почав благодійний заплив через Атлантичний океан

Заплив з Дакара (Сенегал) в Натал (Бразилія) займе від чотирьох до п’яти місяців.

Джерело: Відомості

Житель Великобританії, 38-річний Бен Хупер, почав заплив через Атлантичний океан з Сенегалу до Бразилії, повідомляє видання «Такие дела». Чоловік має намір подолати вплав 3,2 тисячі кілометрів і зібрати мільйон фунтів на благодійність.

Колишній поліцейський Бен Хупер готувався до подорожі 3,5 року. За його розрахунками, заплив з Дакара (Сенегал) в Натал (Бразилія) через океан займе від чотирьох до п'яти місяців.

«Я трохи нервую, адже я людина. Я не хочу підвести мою команду або дочку, не кажучи вже про спонсорів та послідовників», — розповів Хупер.

Плавець додав, що у нього з'явилася пристрасть до плавання, після того як він трохи не потонув в дитинстві в басейні.

Британець має намір плисти кролем до 12 годин на день у два заходи, а між ними відпочивати на борту одного з двох суден, які його супроводжують.

В особливо небезпечних ділянках океану Хупер буде плисти в гідрокостюмі і використовувати банки з гниючими хрящами акули, які повинні діяти як природний репелент від хижаків. Крім того, команда Хупера взяла з собою оцет проти укусів медуз.

У 1998 році француз Бенуа Лекомт переплив Атлантичний океан, подолавши шлях довжиною понад п'ять тисяч кілометрів. Чоловік зробив це, щоб зібрати гроші на оплату досліджень раку.

Loading...