Найкоротшим у світі авіамаршрутом перевезли мільйонного пасажира

Найкоротшим у світі авіамаршрутом перевезли мільйонного пасажира

Політ тривав всього 47 секунд.

Джерело: Відомості

Шотландська авіакомпанія Loganair перевезла з 1967 року мільйонного пасажира по найкоротшому у світі регулярному маршруту довжиною 2700 метрів, занесеному в Книгу рекордів Гіннесса, повідомляє агентство «Азертадж».

Букет квітів і сертифікат був вручений співробітниці Королівського банку Шотландії Енн Рендал командиром восьмимісцевого літака і її однофамільцем Алексом Рендалом після перельоту від острова Уестрей до острова Папа Уестрей (Оркнейські острови).

Політ тривав всього 47 секунд. Енн Рендал вже 10 тисяч раз користувалася послугами Loganair в перельотах по Оркнейських островах — архіпелагу, що включає більше 70 островів, 20 з яких населені і знаходяться за 16 км від північного краю Шотландії. Вона відвідувала різні громади архіпелагу для обговорення фінансових питань.

«Наш унікальний маршрут є життєво необхідним для жителів островів. Він дуже зручний для вчителів, учнів, поліцейських, представників інших професій в їхній щоденній роботі», — зазначив  Джонатан Хінклі, керуючий директор авіакомпанії.

Loading...