Влада Ізраїлю хоче заборонити доступ до порносайтів

Влада Ізраїлю хоче заборонити доступ до порносайтів

Міністерська комісія Ізраїлю по законодавству схвалила законопроект про блокування всіх порносайтів на території країни.

Джерело: Відомості

Відповідно до закону, всі сайти, що містять відео для дорослих, будуть автоматично блокуватися інтернет-провайдерами, повідомляє Quibbll.

Для отримання доступу потрібно буде відправити заявку своєму провайдеру або зателефонувати в його службу, щоб там переконалися в повнолітті користувача.

«Жахливий вплив перегляду і пристрасті до порнографії і насильства доведено декількома дослідженнями, і його вплив на дітей особливо шкодить. Сьогодні дитині простіше переглянути порнографічний кліп, ніж купити поп-корн в кіоску на розі. Ми зобов'язані обмежити доступ до цих сайтів і програм, і для цього необхідні фільтри за замовчуванням, якщо клієнт сам не попросить їх зняти», — пояснила автор документа Шулі Муалем, депутат від партії« Єврейський дім ».

На думку супротивників нового закону, обмеження порушать одну з основ користування інтернетом — анонімність. У провайдерів будуть списки людей зі своїми пристрастями. Таким чином, порушаться права на приватне життя.

Щоб закон набув чинності, його повинні затвердити на загальних зборах Кнесету.

Loading...