Нове ім’я сервісу для подорожей від Alibaba Group викликало невдоволення у мусульман

Нове ім’я сервісу для подорожей від Alibaba Group викликало невдоволення у мусульман
. / Фото: Scott Barbour

Річ у тім, що свиня — нечиста тварина в мусульманському світі

Джерело: Відомості

Китайський сервіс для подорожей від Alibaba, відомий раніше як Alitrip, був перейменований у «Flying Pig Travel» (скор. «Fliggy», 飞行 旅行) і отримав негативні відгуки від представників ісламу, повідомляє відання «ЕКД!».

Аділ Маматтура, відомий китайський підприємець, в своєму акаунті на Weibo (китайський гібрид Twitter і Facebook) висловив невдоволення щодо перейменування сервісу. «Я підтримую політику Alibaba і часто користуюся послугами компанії для реалізації своїх товарів, але після того, як Alitrip перетворився в Fliggy, то мені хочеться видалити додаток. Не виключено, що багато хто з моїх друзів зроблять те ж саме, тому що свиня — нечиста тварина в мусульманському світі», — пише Аділ в соціальній мережі.

У бізнесмена понад 216 тисяч підписників, які незважаючи на видалення поста, продовжують поширювати скріншоти в Інтернеті. Нещодавно Аділ вибачився за свій різкий коментар, назвавши його недоречним.

Співробітники Alibaba Group припускають, що нова назва приверне самих різних користувачів, в тому числі молодь, яка складає 80% всіх клієнтів компанії.

«Ми поважаємо представників всіх релігій», — підкреслив представник компанії.

Loading...